HOGYAN JELENTKEZHET

A Nevelési Tanácsadó szolgáltatásait III. kerületi (Óbuda, vagy Békásmegyer) lakóhellyel rendelkező családok és gyermekeik, és/vagy III. kerületi oktatási intézmények tanulói (óvoda, általános iskola, középiskola) vehetik igénybe.

Életkor szerint 3-18 (21) éves korú, azaz a középiskolai tanulmányait még be nem fejezett gyermekekkel kapcsolatban fordulhatnak hozzánk. 3 éves kor előtt szülőkonzultációt tudunk nyújtani.

Szolgáltatásainkat ÖNKÉNTES megkeresés alapján kérelmezheti a szülő/gondviselő és a 14. életévét betöltött gyermek önállóan is. (14 éves kor alatti gyermeket, csak szülői beleegyezéssel tudunk ellátni.)

Önkéntes megkereséskor az oktatási intézményt csak abban az esetben tájékoztatjuk a megkeresésről, amennyiben a szülő, vagy a gyermek azt kéri.

Amennyiben az önkéntes megkeresésről bővebb felvilágosításra van szüksége, kérjük hívja a Kapcsolat linken található telefonszámaink egyikét, fáradjon be hozzánk, vagy vegye fel a kapcsolatot az oktatási intézményben dolgozó intézménypszichológusunkkal.

A tanuló óvodája, iskolája, vagy a Gyermekjóléti Szolgálat, a Gyámhivatal, illetve valamely Bíróság is kezdeményezheti a tanuló vizsgálatát, amely ebben az esetben hivatalos vizsgálatnak minősül és az azon való megjelenés kötelező. A vizsgálatról való elmaradás, jegyzői eljárást is vonhat maga után.

Iskolaérettségi vizsgálatunkat 5-6 éves óvodás gyermek szülője/gondviselője, vagy óvodája, illetve egyes esetekben a 3. kerületi Önkormányzat Oktatási és Kulturális Osztálya kezdeményezheti.